Biftek Kızartma Tarifi

Malzemeler 
  • 500 gr biftek
  • Tuz
Marine için ;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı 
Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.
O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.
Biftek Kızartma Tarifi
Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder