Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 paket bebe bisküvisi
- 3 yemek kaşığı un
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gr.margarin
- Hazır ahududu çilek sosu
Hazırlanışı
|
Uludağ Pastasının Tarifi |
Kısık ateşte 3 su bardağı sütü kaynamaya bırakın. Yarım su bardağı süt ile şeker, un, yumurta sarısını ayrı bir kapta karıştırın. Bu karşımı kaynayan süte ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Pişince içine vanilya ve margarini koyarak biraz daha karıştırın. Ocaktan alıp 15 dk. mikserle çırpın. Bebe bisküvilerini bölerek karışıma ekleyin. Fazla karıştırmayın ki bisküviler ezilmesin. Cam yuvarlak çukur bir kaba poşet serin ve karışımı dökün. Buzluğa koyun, 1 gece beklesin. Sonra poşetten çıkarın düz bir kaba ters çevirin. Üzerine hazır ahududu çilek sosumuzu yapıp dökelim. Hindistan cevizi ile süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder