Tepsi Kebabı

İftara misafirler için hazırladıgım hatay yöresine ait bu leziz tarif çok sevildi.Pratik ve lezzetli bu yemegi denemenizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı
TEPSİ KEBABI MALZEMELER:
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
3 patates
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates,patates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder