Yetiştirme Yurduna Ücretsiz Mini Market

Yetiştirme Yurduna Ücretsiz Mini Market
Sivas'ta 25 şubesiyle hizmet veren Öncü marketler zinciri sosyal sorumluluk projesi kapsamında yetiştirme yurdu bahçesinde mini market açtı. Yurttaki 0-12 yaş grubu çocuklar mini markette her gün bir ürünü ücretsiz alabilecek.

1996 yılından beri perakendecilik sektöründe faaliyet gösteren Öncü Marketler Zinciri, Çocuk Esirgeme Kurumu 80'inci Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki 0-12 yaş arasındaki çocukların ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacakları mini market açtı. Yurt bahçesinde oluşturulan mini marketin açılışına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Öncü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Akyol ve Sosyal Hizmetler İl Müdürülüğü yetkilileri katıldı. Mini marketin grubun sosyal sorumluluk projesi kapsamında açıldığı belirtildi. Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ihtiyaçlarını ücret ödemeden karşılayacakları yer olan mini markette küçüklere yönelik her türlü ürünün yer aldığı belirtilildi. Çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olmak, iyi doğru ve ahlaklı davranışları ödüllendirip pekiştirmek ve bu davranışların devamlılığını sağlayarak düzgün karakterli bir birey olarak hayata hazırlanmalarına katkıda bulunmak üzere açılan mini marketten her çocuğun günlük bir ürünü ücretsiz alma hakkına sahip olduğu açıklandı. Ayrıca iyi ve doğru davranışlar sergileyen çocuklara ekstra olarak ödül kartları verileceği ve bu kartlar ile de birden fazla ürün almaya hak kazanacakları da belirtildi. Açılışın ardından protokol üyeleri marketi gezerek Öncü Gıda Yönetim kurulu Başkanı Raşit Akyol'dan bilgi aldı. Yurt b ahçesindeki kokteyl sonrası Büyük Otel7de düzenlenen tanıtım toplantısına geçildi. Burada yaptığı konuşmada projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Ali Kolat, "Çocuklarımızın biraz daha sahiplenilmesi ve toplumla kaynaşması açısından böyle bir market önemli bir adımdır. Bu çalışma ticari amacın dışında tamamen sosyal içerikli bir çalışmadır. Ancak şöyle bir durum var. Biz bu konudada duyarlıyız ve hassasız. Buranın çok iyi çalışacağına ve buradaki çocuklarımıza en iyi şekilde hitap edeceğinden de eminiz. Fakat bir olumsuzluk hissettiğimizde de derhal müdahale edeceğimiz bilinsin. " dedi.

Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten Öncü Gıda Yönetim kurulu Başkanı Raşit Akyol ise "Burada kimsesiz çocuklarımız günlük ihtiyaçlarını para ödemeden karşılayacak. Paranın geçmediği tek markettir burası. Başarılı olan öğrenciler de ayrıca buradan alış veriş yapma imkanı bulacak. Buradaki ürünler her gün yenilenecek. Bu Anadoluda bir ilk oldu. Öncü öncülüğünü her zaman gösterecektir. " dedi. Akyol, vizyonlarının 3 yıl içinde bölgesel güç, 5 yıl içinde de ulusal güç olmak olduğunu belirterek bu tür sosyal sorumuluk projelerinin içinde her zaman var olacaklarını dile getirdi. Açılışın ardından da Büyük Otelde gerçekleştirilen programda projede emeği geçenlere plaket verildi. Programların sunuculuğunu Emre Tilev yaptı.

0 yorum:

Yorum Gönder