Türk Şirketlerinden Türkmenistan'da Görkemli Açılış

Türk Şirketlerinden Türkmenistan'da Görkemli Açılış
Türk şirketlerinden Polimeks ve Rönesans tarafından inşa edilen otoban, çocuk eğlence ve alışveriş merkezi ve kış Oyunları spor kompleksi, görkemli bir törenle
hizmete açıldı. Toplam 434 milyon Dolar değerindeki projelerin açılışına, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı. Açılışlar Türkmenistan'ın bağımsızlığının 20. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapıldı. Açılış törenleri, Polimeks şirketinin inşa ettiği Bitarap Türkmenistan şayolunun (otobanı) açılışı ile başladı. İlk olarak otobanın açılışını gerçekleştiren Berdimuhamedov, daha sonra Rönesans şirketinin kurduğu çocuk eğlence ve alış veriş merkezini açtı. Türkmen lider, ardından yine Polimeks tarafından kurulan Kış Oyunları Spor Kompleski'nin açılışını gerçekleştirdi. 10 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı kullanılabilecek Buz Köşkü'nün açılışı yurtdışından gelen patencilerin şovlarıyla renklendi.

Yabancı patenciler görsel efektlerle sunduğu çeşitli gösteriler Türkmenler tarafından büyük ilgi gördü.

Açılışa, yabancı misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

135 MİLYON EURO'YA BUZ KÖŞKÜ-

Polimeks şirketi tarafından yaptırılan ve 135 milyon euroya mal olan Buz Köşkü başkent Aşkabat'ın merkezinde inşa edildi. 10 seyirci kapasitesi olan Buz Köşkü'nde çok amaçlı olarak da kullanılabilecek uluslararası standartlarda kapalı bir buz hokeyi binası, 350 öğrencili spor okulu, 300 kişilik 4 katlı yurt binası bulunuyor. Kış Oyunları Spor Kompleksi olarak adlandırılan tesiste aynı zamanda buz hokeyi veya buz pateni öğrenmek isteyenler için ikinci bir kapalı buz hokeyi sahası mevcut. Bina içerisinde Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun öngördüğü tüm mekanlar bulunuyor. Bina Bodrum katı ile birlikte 3 kat. Binanın bir katı tamamen VİP localarına ayrılmış.

27 MİLYON DOLARA ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ-

Rönesans şirketi, 27 milyon dolara çocuk eğlence ve alışveriş merkezi inşa etti. Çocukların hoşça vakit geçirmeleri için tüm imkanların bulunduğu merkezde, çocuklar için Oyuncaktan elbiseye, gıda ürünlerinden elektronik eşyalar kadar birçok çeşit ürün satan mağaza bulunuyor. Türk şirketleri, Orta Asya'nın doğalgaz zengini Türkmenistan'da inşaat alanında büyük projelere imza atıoyr. 2011 yılında Türk şirketlerin Türkmenistan'da üstlendikleri projelerin toplamı 3 milyar doları aştı. Türk inşaat şirketlerinin ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından beri aldıkları işin toplam hacmi ise 26 milyar dolara yaklaştı.

0 yorum:

Yorum Gönder