Kadının görevi çocuk doğurmak çalışmasa da olur...

Kadının görevi çocuk doğurmak çalışmasa da olur...
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve GFK Türkiye'nin araştırmasına göre, 'çalışmak-para kazanmak' kadınların yüzde 53,4 ü tarafından kadının temel görevi olarak görülürken, bu oran erkekler arasında yüzde 42,5'e düşüyor.

14 ilde 15 yaş ve üzeri bin 313 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre,erkeklerin yüzde 58,7’si “çocuk büyütmeyi’’ kadının temel görevi olarak görüyor. Toplumun farklı kesimlerinin eğitim çağındaki kadının alması gerekli görülen eğitim düzeyi hakkında benzer fikirlere sahip olduğu görülüyor. Araştırmaya katılanların tamamı kadınların iyi bir eğitim almasının önemli olduğunu düşünüyor. Kadınların lise bitirmesinin yeterli olduğunu düşünenlerin, erkekler arasında kadınlara göre 3 kat daha fazla olduğu saptanıyor.
En ideal meslek öğretmenlik
Araştırmaya göre, kadının ‘bekar’olması, ‘evli-çocuksuz’ olması veya ‘evli-çocuklu’ olması çalışma durumu hakkındaki değerlendirmeleri de etkiliyor. Bekar bir kadının çalışmasını destekleyenlerin oranı yüzde 89,3 iken evli-çocuklu bir kadının çalışmasını destekleyenlerin oranı yüzde 75,6’ya düşüyor. Her üç kişiden biri evli ve çocuklu bir kadının hangi koşulda olursa olsun isterse çalışabilmesi gerektiğini düşünüyor. Öte yandan, araştırmaya katılanların yüzde 65,8’i kadınlar için en ideal mesleğin öğretmenlik olduğunu söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder